Puurwaterfabriek Emmen

Hightech productielocatie van ultrapuur water in Emmen
De NAM gaat opnieuw olie winnen uit het Schoonebeek-olieveld. Door stoom te injecteren in het olieveld wordt de olie beter vloeibaar. Met moderne hoogrendementspompen is het daarna mogelijk de olie omhoog te pompen. Voor de productie van de stoom is ultrapuur water nodig, om schade aan pompen en turbines te voorkomen.

De puurwaterfabriek is sinds medio 2010 operationeel en zal gedurende een periode van 25 jaar het ultrapure water leveren aan de NAM. De puurwaterfabriek is een initiatief van NieuWater B.V., een joint venture van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) en waterschap Velt en Vecht.

Water- en afvalwaterbehandeling zijn gerelateerd aan roestvorming en corrosie-processen. Factoren die van invloed kunnen zijn op de keuze van materialen. De bezink- en beluchtingstanks en overige onderdelen van de buiten-installaties bij de Puurwaterfabriek, zijn toegankelijk middels trappen en bordessen, trap- en kooiladders. De tanks zijn bovenop, rondom voorzien van leuningen.

De trappen, bordessen en leuningen op en aan de bezink- en beluchtingstanks zijn vervaardigd uit glasvezel versterkte kunststof. Een efficient ingerichte, milieu- en onderhoudsvriendelijke lange termijnoplossing.

Wilt u meer informatie over dit project?
Bel 0545 – 291 909 of stuur ons een e-mail

Overeenkomstige projecten