Over Neco staalbouw

Neco Staalbouw is, met meer dan 50 jaar ervaring, specialist in engineering, productie en de montage van constructies in aluminium, RVS en diverse kwaliteiten staal.

Constructies voor de utiliteits- en industriebouw, (petro)chemie, en de droge en natte infrastructuur. Onze opdrachtgevers zijn naast aannemers, industrie en overheden ook architecten en ingenieursbureaus.

Voor alle projecten is er één verantwoordelijk aanspreekpunt voor voorbereiding, planning en kwaliteit. Korte communicatielijnen en snelle besluitvorming, ook als het gaat om omvangrijke projecten. Een goede voorbereiding, nauwkeurige calculatie en optimale planning zorgen ervoor dat onze projecten vlot verlopen.
Dit alles binnen de voorgeschreven normen en voorschriften, Arbo- en milieu-eisen.

Een dynamische en professionele partner voor een vakkundige en efficiënte uitvoering van engineering, productie en montage van (middel-)zware staalconstructies.

Kwaliteit in lassen

Sinds jaar en dag verwerkt Neco vele staalsoorten, RVS en aluminium in haar constructies. Bij de productie hiervan vormt lassen een essentieel onderdeel.
Na een gedegen opleiding (veelal met Neco als leerplek), volgt de praktijkervaring aangevuld met in- en externe cursussen. Het resultaat hiervan is vakmanschap!

Om ons vakmanschap aantoonbaar te houden beschikken veel van onze lassers over 1 of meer lasserkwalificaties, onder andere voor 10CrMo9.10, S355, RVS en aluminium. Hierdoor kan Neco vele materialen gekwalificeerd lassen.

Vele opdrachtgevers maken hier reeds decennialang gebruik van.

Naast dagelijkse inspectie van het laswerk (intern), wordt extern onze laskwaliteit gecontroleerd door onder andere Element Materials Technology (voorheen Schielab). Naast halfjaarlijkse controle van lasrapporten, worden elke 2 jaar proefstukken gelast om behoud van de vaardigheden aan te tonen.

Na positieve beoordeling worden de resultaten vastgelegd bij DNV* en worden de bijbehorende certificaten afgegeven en/of verlengd.

* DNV (Det Norske Veritas) is an independent foundation with the purpose of safeguarding life, property, and the environment.

Meer informatie?
Bel 0545 29 19 09 of stuur ons een e-mail